de

Andrejs Zeļcers

Persan haben keine Bilder. Fügen Sie neue Bilder.
Geburt:
00.00.1990
Tot:
27.08.2021
Zusätzliche namen:
Андрей Зельцер
Kategorien:
Dissidenten, Informatiker, Juristen, Opfer, Opfer einer Straftat , Teilnehmer der Proteste von Belarus
Nationalitäten:
 weißrusse
Friedhof:
Geben Sie den Friedhof

Baltkrievijas varasiestādes apgalvo, ka drošības dienestu darbinieki otrdien veikuši izmeklēšanas operāciju, veicot kratīšanu pie personām, kas tiek turētas aizdomās par “teroristisku darbību”. Lukašenko režīms pie “teroristiem” pieskaita arī opozīcijas atbalstītājus, kas neatzīst Lukašenko varu.

18+. ШОКИРУЮЩЕЕ ВИДЕО. Сотрудник КГБ убит при исполнении служебных обязанностей

Videoierakstā redzamais iebrukums Zeļcera dzīvoklī liecina par neprofesionāli īstenotu operāciju. VDK darbinieki paziņo, ka esot “no milicijas” un pieprasa atvērt durvis. Zeļcers atsakās izpildīt šo prasību, un vairāki vīrieši sāk durvju uzlaušanu, dauzot pa tām ar āmuru.

Uz “pretterorisma operāciju” ieradušies čekisti ir ģērbušies civilās drānās, viņu aprīkojumā nav ne bruņuvestes, ne vairogi, ne aizsargķiveres un atbilstoši ieroči, kas tiek izmantoti šādās operācijās.

Kad čekistiem izdodas uzlauzt durvis, viņi haotiski metas iekšā dzīvoklī, atskan šāvienu troksnis. Video redzams, ka Zeļceram ir medību ierocis, no kura viņš atklāja uguni uz iebrucējiem.

Apšaudē nogalināts viens no VDK darbiniekiem. Baltkrievijas medijos viņš identificēts kā 31 gadu vecais Dmitrijs Fedosjuks ar segvārdu “Nirvana”.

VDK darbinieki ar pistolēm atklāja uguni uz Zeļceru, kurš apšaudē nogalināts. Taču video nav redzams ne Zeļcera sašaušanas brīdis, ne viņa līķis.

31 gadu vecais Zeļcers strādājis par programmētāju IT uzņēmumā “EPAM Systems”. Baltkrievijas vadonis Lukašenko šovasar pavēstīja, ka ASV dzīvojošais “EPAM Systems” dibinātājs Arkādijs Dobkins esot viens no opozīcijas protesta akciju finansētājiem. Dobkins to kategoriski noliedza.

Aizdomas par režīmam izdevīgu provokāciju

Baltkrievijas opozīcijas atbalstītāji sociālo tīklu vidē jau pasludinājuši Zeļceru par varoni, kurš drosmīgi stājies pretī valdošā režīma patvaļai. Taču izskan arī versijas, ka viss notikušais ir provokācija, lai Lukašenko režīmam dotu ieganstu pastiprināt represijas pret opozīciju.

Zeļcera ieraksti sociālajos tīklos liecina, ka viņam tiešām bija medību ierocis, bet nav skaidrs, kādēļ viņš ar divstobru bisi nolēmis stāties pretī vairākiem bruņotiem iebrucējiem.

Daudz neatbildētu jautājumu ir arī par varasiestāžu samontēto video. Piemēram, tajā redzams, ka durvju uzlaušanas laikā dzīvokļa aizkari ir aizvilkti, bet brīdī, kad sākas apšaude, aizkari jau ir vaļā.

Lukašenko režīma pārstāvji jau paziņojuši, ka varasiestāžu reakciju uz notikušo būs “barga un nesaudzīga”, “nebūs nekādu sarunu ar teroristiem”. Lukašenko pēdējā laikā vairākkārt izplatījis apgalvojumus, ka Baltkrievijā no citām valstīm mēģina iekļūt “teroristu grupas”, kas gatavas cīnīties pret viņa režīmu.

Ursache: www.mk.ru, lsm.lv

Keine Orte

    loading...

        NameBeziehungGeburtTotBeschreibung
        1Дмитрий  ФедосюкДмитрий ФедосюкGegner05.07.199028.09.2021
        Schlagwörter