de

Daugavpils dzelzceļa stacija

Sie können Bilder hinzufügen!
Adresse:
Stacijas iela 47, Daugavpils, LV-5401, Latvija
Kategorien:
Dzelzceļa stacija
Koordinaten:
55.874903088877,26.527551259547

      Daugavpils Pasažieru parks (arī Daugavpils-Pasažieru) ir dzelzceļa līnijas Rīga—Daugavpils gala stacija, kas atrodas Latgalē otrajā lielākajā Latvijas pilsētā Daugavpilī.

Vēsture

Stacija ir ierīkota līdz ar dzelzceļa līnijas Rīga—Daugavpils izbūvi 1861. gadā. Pēc Daugavpils- Vitebskas dzelzceļa izbūves 1866. gadā, stacija kļūst par abu dzelzceļu apvienoto staciju. Ņemot arī vērā savienojumu ar Sanktpēterburgas-Varšavas dzelzceļu, Daugavpils kļuva par lielu dzelzceļa mezglu. 1866. gadā tika šeit uzbūvētas iespaidīgas ritošā sastāva remontdarbnīcas, vēlākos gados "Latvijas dzelzceļu" galvenās darbnīcas, kas pašlaik ir AS Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīca. 1919. gadā stacijas oficiālais nosaukums bija Daugavpils I Pasažieru, pēc Daugavpils- Vitebskas dzelzceļa izbūves Daugavpils I Preču stacija tika ierīkota aptuveni viena kilometra attālumā Indras stacijas virzienā. Otrā Pasaules kara laikā kā pilsētai, tā arī dzelzceļa mezglam tika nodarīti ievērojami postījumi. Karam beidzoties, stacija tika atjaunota. 1946. gadā stacijas uzgaidāmās un dienesta telpas tika iekārtotas kinoteātrī un pēc pieciem gadiem, 1951. gadā tika uzcelta jauna stacijas ēka, kas kalpo līdz mūsu dienām.

Vēsturiski starp stacijām Daugavpils un Mežciems atradās divi pieturas punkti: Nometne un Cietoksnis. "Nometne" kā pieturas punkts tika atvērts 1926. gadā un kalpoja Latvijas armijas karavīru vajadzībām, slēgts pēc Otrā Pasaules kara. "Cietoksnis" kā pieturas punkts tika atvērts 1935. gadā, slēgts tika Otrā Pasaules kara laikā.

Mūsdienās uz Daugavpils Pasažieru parku kursē dīzeļvilcieni maršrutā Rīga—Daugavpils, kā arī reizi gadā tiek norīkots vilciens caur Daugavpili līdz Aglonai. Caur Daugavpili kursē arī starptautiskie vilcieni Rīga—Minska un Rīga—Sanktpēterburga (līdz 2015. gada jūnijam kursēja arī Sanktpēterburga—Viļņa).

Quellen: wikipedia.org

Assigned Personen

Vārds Dzimis Miris Langs
keine AngabeA. JukšinskisA. Jukšinskislv
keine AngabeA. ElksniņšA. Elksniņšlv
keine AngabeA. BikaunieksA. Bikauniekslv
keine AngabeA. GalviņaA. Galviņalv
keine AngabeA. GribustsA. Gribustslv
keine AngabeA. BalodisA. Balodislv
keine AngabeA. BulvansA. Bulvanslv
keine AngabeA. KartenbeksA. Kartenbekslv
keine AngabeA. KļaviņšA. Kļaviņšlv
keine AngabeA. KuznecovsA. Kuznecovslv
keine AngabeA. OzoliņšA. Ozoliņšlv
keine AngabeA. KivlinšA. Kivlinšlv
keine AngabeA. RasnačsA. Rasnačslv
keine AngabeA. LebedevsA. Lebedevslv
keine AngabeA. KuzminsA. Kuzminslv
keine AngabeA. RimjansA. Rimjanslv
keine AngabeErna ApšvalksErna Apšvalkslv
keine AngabeA. UndrunasA. Undrunaslv
keine AngabeG. NevjadomskisG. Nevjadomskislv
keine AngabeBeinarovičsBeinarovičslv

Pievienot personu