Powiedz o tym miejscu
pl

Keravete / Käravete / Kerrafer muiža

Możesz dodać zdjęcie!
Powiązania:
0
Adres:
1/3, Mõisa tee, Käravete alevik, Käravete, Järva vald, Järva maakond, 73503, Eesti
Region administracyjny:
null
Kategoria:
Muižas pils
Współrzędne:
59.190050226797,25.772990174028

Keravetes muiža (Kerrafer Kirchspiel Ampel, Jerwen ) bija muiža Amblas pagastā Jervas apriņķī .

Käravetes muižas ēka atrodas Kēravetes pilsētā Jervas apriņķī , aizsprosta ezera krastā. Parka kodolu veido garš aizsprosta ezers pie Amblas upes , kura malā kalnā atrodas galvenā ēka

Käravete muižas celtniecība aizsākās Zviedrijas valdīšanas laikā 16. gs. beigās. Tomēr nav precīzi zināms, kad muiža tika uzcelta. 

16. gadsimta beigās šī teritorija piederēja Gerdam Mundusam 

1818. gads . Gadā muižu ieguva apgabala maršals Gustavs Diedrihs fon Rehbinders . Tā bija trešā grāfu dzimta Keravetes muižas vēsturē. Igaunijai tā ir diezgan reta sakritība. GD Rehbinder tiek uzskatīts par pionieri kulšanas mašīnu ieviešanā Igaunijā; arī merino aitu audzēšanai. GD Rehbinder piederēja vairākas citas muižas Igaunijā (Udriku , Imastu , Neeruti , Venevere, uc). Mūsdienās saglabājušās muižas ēku celtniecību var saistīt arī ar GD Rehbinder vārdu.

Pēc Igaunijas neatkarības atgūšanas Amblas pagasts muižas ansambli ieguva kā "bāreņa" īpašumu. 

Tas tika pārdots Sandretto OÜ, kas uzvarēja izsolē 18.jūlijā, 2002 , par 450000 kronu. 

Sandretto OÜ nekavējoties sāka organizēt muižas ansamblis, bet 5. aprīlī, 2004 pārdeva īpašumu 2,950,000 kronu lai Adminton sabiedrība ar ierobežotu atbildību, kas to pārdeva akciju sabiedrībai LTT par 4,900,000 kronu tajā pašā dienā. 

LTT pieder brāļiem Toomas un Tõnu Tõniste . 

2012. gada jūlijā Tõnisted muižu pārdeva pirms pusgada dibinātai privātai sabiedrībai ar ierobežotu atbildību Thunder-storm OÜ, kas ar atcelšanas brīdinājumu pieder S&F Legal Service. 

S&F Legal Service īpašnieks ir JBSF Legal, kas ir svītrots no komercreģistra. Visi trīs pēdējie atrodas vienā un tajā pašā adresē. 

Māja pašlaik ir tukša un izjūk

Wydarzenia

Brak wydarzeń

Pievienot notikumu

Powiązania

Brak przypisanych osób

Pievienot personu