Расскажите о месте
ru

Privātmāja Lielupē, Jūrmala

Вы можете добавить изображение
адрес:
Jūrmala, Vidzeme, Latvija
политическая территория:
null
Координаты:
56.991005222974,23.879492689708

Izteikti klasiskā stila ēka celta 1928. gadā pēc slavenā arhitekta Eižena Laubes projekta kā vasarnīca sabiedriskajam darbiniekam Jānim Dāvim (1867–1959).

Jānis Dāvis (1867 – 1959) bija pazīstams kā veiksmīgs Latvijas brīvvalsts laika uzņēmējs nekustamo īpašumu jomā, arī publicists, pedagogs un pretalkohola kustības vadītājs. Sastādījis vairākas mācību grāmatas. Viņa izdoto ābeci par paraugu ņēmuši turpmāko ābeču autori. Bijis arī ievērojams mecenāts, atdāvinājis zemes skolu celšanai, kā arī novēlējis īpašumus Latvijas Universitātei.

Pēc Otrā pasaules kara ēkā dzīvojis LPSR Augstākās Padomes Prezidija priekšsēdētājs Augusts Kirhenšteins.

Pēc neatkarības atjaunošanas daudzi uzņēmumi, ievērojami objekti, mākslas priekšmeti un kultūras mantojums, arī zeme, vērienīgi tika iztirgots. Šis arhitektūras piemineklis nav izņēmums. CIk zināms, tad ēka boja nonākusi kāda baltkrievu oligarha īpašumā, taču uzsākot laulības šķiršanas procesu, ir sākts arī mantas dalīšanas process, tāpēc skaistais nams ir izlikts pārdošanai. Protams, jāņem vērā, ka ēkā ir veikts pamatīgs remonts, radušās piebūves pēc postsovjetiskas izpratnes par gaumi un izpildījumu. Arhitektu birojs, kurš veicis šos darbus, nav zināms.

No pārdošanas sludinājuma

Baltijas populārākajā kūrortpilsētā - Jūrmalā atrodas izsmalcināta trīsstāvu privātmāja. Tā atrodas klusā, noslēgtā un ļoti skaistā vietā, pašā jūras krastā. Jūra ir tikai vienas minūtes gājiena attālumā.

Privātmāja ar kopējo platību 1220.9 m2 iekļauj sevī visas nepieciešamās telpas dzīvošanai un atpūtai - plaša un eleganta viesistaba, astoņas guļamistabas, divas virtuves, vairāki kabineti, vannas istabas, garderobes telpas un citas istabas bērniem un personālam, kā arī mājas kinoteātris, biljarda zāle, trenažieru zāle, baseins, spa zona ar tvaika pirti un vīna pagrabs. Māja ir pilnībā remontēta, mēbelēta un aprīkota ar visu nepieciešamo sadzīves tehniku. No visām istabām paveras pasakains skats uz jūru un labiekārtoto piemājas teritoriju, greznais interjers ar spilgtiem akcentiem rada siltuma un mājīguma sajūtu. Iekopta un apzaļumota piemājas teritorija 7075 m2 platībā. Šeit Jūs varēsiet atpūsties no pilsētas burzmas un izbaudīt skaistas dabas ainavas.

Izsmalcināta un ļoti plaša privātmāja Jūrmalā - ideāla izvēle komfortablai dzīvošanai un atpūtai! Šī māja nevienu neatstās vienaldzīgu!
Valsts nozīmes arhitektūras piemineklis.

 

события

события не добавлены

Pievienot notikumu

связанные лица

Vārds Dzimis Miris Langs
не указанJānis DāvisJānis Dāvis14.06.186707.10.1959lv
не указанАвгуст КирхенштейнАвгуст Кирхенштейн18.09.187203.11.1963en, lv, ru
не указанЭйжен ЛаубеЭйжен Лаубе25.05.188021.07.1967en, lv, ru

Pievienot personu