de

Lolita Jonāne

Persan haben keine Bilder. Fügen Sie neue Bilder.
Geburt:
03.06.1966
Tot:
13.02.2022
Burial Datum:
17.02.2022
Kategorien:
Pädagoge
Nationalitäten:
 lette
Friedhof:
Naujenes pagasts, Gribustu kapi

Lolita ir absolvējusi Daugavpils Pedagoģisko institūtu 1989.gadā aizstāvot diplomdarbu “Amorfo stiklveida pusvadītāju pētīšana”.  1993. gadā ieguvusi pedagoģijas maģistra grādu, 2009. gadā aizstāvējusi disertāciju  “Kontekstuālās pieejas īstenošana dabaszinību kompetences pilnveidei vispārējā vidējā izglītībā” un ieguvusi pedagoģijas doktora zinātnisko grādu. Pēc augstskolas pabeigšanas 1989. gadā viņa uzsāka darbu lektores amatā  mūsu augstskolā. Viņa aktīvi piedalījās  zinātniskajā darbībā fizikas un fizikas didaktikas jomā, darbojoties ERDF, ESF projektos, veicot VISC ārštata metodiķes pienākumus, paralēli vadot nodarbības Daugavpils Eksperimentālajā vidusskolā, Daugavpils Centra ģimnāzijā, Ilūkstes Raiņa vidusskolā.

Lolitas Jonānes zinātniskā darbība atspoguļojusies daudzās publikācijās un dalībā starptautiskās konferencēs.

Valsts mērogā liels ir Lolitas Jonānes  ieguldījums skolas dabaszinātņu jomas mācību satura izveidē. Viņa ir piedalījusies ESF projektos gan kā satura izstrādātāja, gan kā eksperte. Viņas sniegtās zināšanas studējošiem, vadot nodarbības augstskolā fizikas mācību metodikā, dabaszinību mācību metodikā, ir neatsverams jauno skolotāju profesionālās sagatavošanas pamats.

Lolita Jonāne bija īsts savas zinātņu jomas – fizikas patriots. Kopš 2014. gada viņa pildīja bakalaura studiju programmas “Fizika” direktores pienākumus un pastāvīgi rūpējās par programmas satura modernizēšanu, aktualizēšanu, izmaiņu pielāgošanu izglītības prasībām. Ļoti lielu ieguldījumu Lolita Jonāne devusi kopīgās DU un LU maģistra studiju programmas “Fizika” izveidē, satura izstrādē un licencēšanā, neskatoties uz veselības problēmām.

Viņas darbu DU novērtējusi ar atzinības rakstiem 2016. gadā – “Par kvalitatīvu darbu studiju procesa nodrošināšanā un pētniecībā”  un 2018. gadā – “Par sekmīgu ikkgadēju  akadēmisko darbu pildot bakalaura un maģistra studiju programmu “Fizika” direktores pienākumus un par zinātnisko darbu ”.

Lolitai Jonānei ir trīs brīnišķīgas atvases.  (du.lv)

Keine Orte

    loading...

        Keine Termine gesetzt

        Schlagwörter