ua

Jevgeņijs Prigožins

Добавить новую картинку!
Дата народження:
01.06.1961
Дата смерті:
23.08.2023
Поховання дата:
29.08.2023
По батькові:
Viktors
Дівоче прізвище персони:
Евгений Пригожин
Додаткові імена:
Putina pavārs
Категорії:
1 загиблий російсько-українська війни 2014-24, Військова людина, Герой Російської Федерації, Підприємець, противник цілісності України, рецидивіст
Громадянство:
 російська
Кладовище:
Porokhovskoe cemetery

Jevgeņijs Prigožins ir Krievijas uzņēmējs, Krievijas Concord uzņēmumu grupas vadītājs un īpašnieks, krievu militārā grupējuma Wagner ("Vāgnera grupa", PMC "Vagner") līdzdibinātājs.

Kontrolē Vāgnera grupu – Krievijas valdības atbalstītu algotņu struktūru, kas ir iesaistīta militāros konfliktos Āfrikā, Sīrijā, Ukrainā un citos pasaules reģionos, kā arī uzņēmumus, kas apsūdzēti par iejaukšanos ASV vēlēšanās 2016. un 2018. gadā (Internet Research Agency un citi). Prigožina operācijas bija cieši saistītas ar Krievijas Aizsardzības ministriju un GRU.

Uzņēmums "Concord" nodarbojās ar valsts augstāko amatpersonu ēdināšanu Krievijā, pateicoties kuram medijos ieguva iesauku "Putina pavārs". Izdevums Delovoy Petersburg savā 2019. gada Miljardieru reitingā ierindojis E. V. Prigožinu 72. vietā, novērtējot viņa bagātību 14,6 miljardu rubļu apmērā.

2016. gadā viņš tika iekļauts Sanktpēterburgas 30 ietekmīgāko cilvēku sarakstā saskaņā ar City 812 publikāciju.

Ieguvis slavu kā "bot fermu" veidotājs.

Kopš 2016. gada tas ir pakļauts ASV sankcijām, no 2020. gada - Eiropas Savienības un Lielbritānijas sankcijām, kopš 2022. gada - Austrālijas, Kanādas, Jaunzēlandes un Japānas. 2022. gada jūlijā ASV Valsts departaments paziņoja par 10 miljonu dolāru atlīdzību par informāciju par Prigožinu saistībā ar iejaukšanos politiskajos un vēlēšanu procesos ASV. FIB piedāvāja atlīdzību līdz 250 000 USD par palīdzību viņa aizturēšanā.

Prigožinam un viņa PMC "Vāgneram" bija nozīmīga loma Krievijas un Ukrainas karā.

2022. gadā Prigožins personīgi apmeklēja Krievijas ieslodzījumu vietu kolonijas, lai vervētu gūstekņus Vāgnera PMC dalībai karā. 2023. gada maijā Prigožins paziņoja, ka viņa algotņi ir sagrābuši ukraiņu Bahmutu, kas prasīja daudzu desmitu tūkstošu cilvēku dzīvības un lielā mērā bija simbolisks sasniegums Krievijai.

2023. gada 23. jūnijā viņš uzsāka puču un paziņoja, ka ir noticis Krievijas karaspēka trieciens PMC "Vāgnera" kaujiniekiem. Prigožins publiski gānījās par visu KF militāro sistēmu, un paziņoja ka sāk sacelšanos, nosaucot savu atriebības akciju par "taisnības gājienu".

24. jūnija rītā Vāgnera algotņi netraucēti pārņēma savā kontrolē militāros objektus, reģiona (KF apgabala) administrāciju un Rostovas pie Donas centru, paziņojot, ka dosies uz Maskavu.

24. jūnija vakarā Prigožins veica sarunas ar Aleksandru Lukašenko, kuru laikā tika panākta vienošanās par deeskalāciju. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs sacīja, ka krimināllieta pret Prigožinu pēc Krievijas Federācijas Kriminālkodeksa 279.panta (“Bruņota sacelšanās”) tiks izbeigta, bet viņš pats netraucēti dosies uz Baltkrieviju.

Krimināllieta par sacelšanos tika izbeigta 27. jūnija rītā.

Biogrāfija

Dzimis 1961. gada 1. jūnijā Ļeņingradā (tagad Sanktpēterburga).

1977. gadā absolvējis 62. sporta internātskolu (mūsdienu Olimpiskās rezerves koledža Nr. 1). Viņš nodarbojās ar distanču slēpošanu, kur viņu apmācīja patēvs, slēpošanas treneris Samuils Fridmanovičs Žarkojs.

1979. gada 29. novembrī, kad Jevgeņijam bija 18 gadi, Ļeņingradas Kuibiševas tiesa Prigožinam piesprieda 2 gadu pārbaudes laiku saskaņā ar  KPFSR Kriminālkodeksa 2. daļu (“zādzība”), bet jau 1981. gadā, kad Prigožinam bija 20 gadi, Ļeņingradas Ždanovskas rajona tiesa piesprieda viņam 13 gadu cietumsodu saskaņā ar KPFSR Kriminālkodeksa pantiem. “zādzība”, “laupīšana”, “krāpšana” , “nepilngadīgās personas iesaistīšana noziedzīgā darbībā”. Pēc tam Prigožinam kriminālās aprindās bija iesauka "Žako". Tieši kolonijā viņš zaudēja kreisās rokas zeltneša falangu, taču trauma, visticamāk, bijusi darba vietā.

1988. gadā viņš tika apžēlots, un 1990. gadā viņš pameta koloniju-nometinājuma vietu.

Saskaņā ar RBC datiem par 2016. gadu Jevgeņijs Prigožins absolvējis Ļeņingradas Ķīmijas un farmācijas institūtu farmaceita specialitātē, taču pats Prigožins 2018. gadā intervijā portālam Gorod 812 noliedza šo faktu, norādot, ka nav pabeidzis studijas šajā institūtā.

Uzņēmējdarbība

1990. gadā viņš Ļeņingradā organizēja hotdogu tirdzniecības ķēdi.

1993. gadā viņš kļuva par lielveikalu tīkla Contrast vadītāju.

Līdz 1995. gadam tīkls bija izaudzis līdz 10 veikaliem.

1995. gadā Prigožins Vasiļevas salā atvēra bāru-veikalu Wine Club.

1996. gada decembrī viņš kopā ar partneriem Krievijas Zinātņu akadēmijas Zooloģijas institūta ēkā atvēra pirmo elitāro restorānu Sanktpēterburgā "Vecā muita". 350 000 dolāru ieguldījums atmaksājās piecu mēnešu laikā, un līdz gada beigām bija nopelnīts pirmais miljons dolāru.

1996. gadā viņš atvēra ēdināšanas uzņēmumu - Concord Catering uzņēmumu.

1998. gada pavasarī Prigožins atvēra restorānu New Island, kas kļuva par populāru vietu finanšu un politiskās elites vidū.

1999. gada vasarā tur tikās Sergejs Stepašins un SVF rīkotājdirektors Mišels Kamdess.

2001. gadā uz New Island klāja notika Krievijas un Francijas prezidentu Vladimira Putina un Žaka Širaka kopīgās vakariņas .

2002. gada maijā Vladimirs Putins šeit uzņēma Džordžu Bušu, jr.

No 2002. līdz 2012. gadam viņš attīstīja ātrās ēdināšanas ķēdi “Blin! Donalts". Viena no restorāniem atklāšanā 2003. gadā piedalījās Sanktpēterburgas gubernators Vladimirs Jakovļevs un Čīles prezidents Rikardo Lagoss. Ķēde bija paredzēta plašai sabiedrībai, piedāvājot "krievu ātrās uzkodas", un līdz 2008. gadam tā bija izaugusi līdz 10 iestādēm.

Tikai zinātāji spēj saprast, ka tādu biznesu attīstība Krievijā iespējama ar milzīgu valsts vai kriminālo aprindu vērienīgu atbalstu. Iespējams, abu kopā.

2011. gadā tika slēgts pēdējais no astoņiem ķēdes restorāniem.

Kopš 2000. gadiem viņš ir iesaistīts būvniecības projektos.

Kopš 2010. gada uzņēmums, kas pieder Prigožina sievai, īrē tirdzniecības partnerību Brāļu Elisejevu namu. Pēc rekonstrukcijas tajā atradās vēsturiskais Elisejeva tirgotāju veikals.

2016. gada vasarā uzņēmums ieguva tiesības privatizēt ēku par 740 miljoniem rubļu. Lakhtas reģionā kompānija Concord uzcēla Ziemeļu Versaļas dzīvojamo kompleksu - 45 trīsstāvu mājas Sanktpēterburgas 18.-19.gadsimta arhitektūras stilā ar savu parka zonu. Projektu īpaši atzīmēja pirmais Sanktpēterburgas gubernators Vladimirs Jakovļevs.

2016. gadā izdevums Fontanka.ru rakstīja, ka komplekss papildus norobežoja 7,5 hektāru platību un līdz ar to slēdza ceļu uz Lakhtinsky ūdenstilpni. Šāda rīcība bija klaji nelikumīga, bet ne neiespējama tik ietekmīgai figūrai.

2008. gadā Jevgeņija Prigožina uzņēmums saņēma vietu netālu no Sanktpēterburgas 300. gadadienas parka ūdenstūrisma centra būvniecībai Primorskas prospektā.

Uzņēmums 2011.gadā vērsās tiesā pret pilsētas valdību, pieprasot, lai kavēšanās ar vietas piešķiršanu tiktu atzīta par nelikumīgu. 2012.gadā trīs instanču tiesas apstiprināja investora tiesības.

Līdz 2016. gada martam uzņēmums bija uzbūvējis Lakhta Plaza sešu dzīvojamo ēku kompleksu ar kopējo platību 41,9 tūkst.m².

2011. gadā Concord saņēma atļauju būvēt "medicīniskās rehabilitācijas centru" aptuveni 56 000 m² platībā.
2015.gadā uzņēmums ekspluatācijā nodeva 18 trīsstāvu ēkas 490 dzīvokļiem, 60 trīsstāvu kotedžas, SPA centru ar fitnesa zonu un restorānu.

2015. gada jūlijā RBC rakstīja, ka laika posmā no 2014. gada beigām līdz 2015. gada vidum Concorde struktūras uzvarēja konkursos par 10,3 miljardiem rubļu uzkopšanas servisam Aizsardzības ministrijas kazarmās un izglītības iestādēs. Ikvienam zinātājam ir skaidrs, ka bez biznesa spējām šādos iepirkumos vērtē arī īpašas pielaides valsts noslēpumiem, kādas neapšaubāmi ir jebkuram militāram objektam.

Ar Prigožinu saistītais uzņēmums Megaline saņēma līgumu par 3,3 miljardiem rubļu un kopš 2015. gada septembra jau būvē militāro bāzi Valuikos, Belgorodas apgabalā. Tas pats uzņēmums uzvarēja konkursā par rūpnieciski izgatavotu militāro nometni par 161,6 miljoniem rubļu Svetlij ciemā Omskas apgabalā.

2015. gada rudenī vairāki uzņēmumi, kas, domājams, ir saistīti ar Concorde, uzvarēja konkursos, ko izsludināja Aizsardzības ministrijas meitas uzņēmums. Saskaņā ar līgumu uzņēmumiem par 26 miljardiem rubļu jāpārņem mājokļi un komunālie pakalpojumi militārajām nometnēm Maskavas, Brjanskas un Tveras apgabalos.

Kopumā 2015. gadā visi ar Jevgeņiju Prigožinu saistītie uzņēmumi, pēc RBC datiem, saņēma līgumus no Aizsardzības ministrijas par ēdināšanas, uzkopšanas un būvniecības pakalpojumiem 68,6 miljardu rubļu vērtībā.

2018. gadā Vladimirs Putins intervijā žurnālistiem (NBC Megyn Kelly un ORF Armīns Volfs) apstiprināja, ka ir personīgi pazīstams ar Prigožinu, taču noliedza viņa saistību ar valsti, salīdzinot Prigožinu ar uzņēmēju Džordžu Sorosu.

2019. gada 30. oktobrī Jevgeņija Prigožina galvenā manta Concord Food Plant tika sadalīta divās vienādās daļās starp viņu un 27 gadus veco Tomskas juristi Jekaterinu Rosļikovu.

2023. gada 19. jūlijā Mogiļevas apgabala Osipoviču rajona Tsel ciemā tika reģistrēts uzņēmums Concord Management and Consulting. Tieši tur atrodas nometne, kurā pēc sacelšanās Krievijā ieradās Vāgnera PMC algotņi.

Plašsaziņas līdzekļu un propagandas aktivitātes Internet Research Agency

Prigožins bija saistīts ar Gazeta o Gazeta darbību, kuras darbinieki 2012.-2013.gadā nodarbojās ar “mediju tirgus attīrīšanu no meliem un veicināja viltus un korumpētu mediju atmaskošanu”. Tas tika darīts, mēģinot iepazīstināt savus darbiniekus neatkarīgos izdevumos un pēc tam pret viņiem vērsties tiesā par neesošu interviju publicēšanu, kas iepriekš tika ievietotas uz reklāmas pamata. Viena no pret Forbes vērstajām epizodēm tika atspoguļota NTV raidījumā "Ārkārtas situācija".

Prigožina firmu darbinieki piegādāja pārtiku un nodrošināja apsardzi vairākām protesta akcijām 2012.gadā, lai apkopotu informāciju par turpmākajām akcijām un protestu vadītājiem, kā arī materiālus dokumentālajai filmai Protesta anatomija. Prigožins ir viens no kritiskās dokumentālās filmas par politisko opozīciju Protesta anatomija un Troļļu fabrika, kas saistīta ar viņa uzņēmumu Glavset (kopš 2015. gada jūlija atrodas Savuškina ielā 55), organizatoriem un finansētājiem.

2013. gada septembrī mediji uzzināja par to, ka Sanktpēterburgā Savuškina ielā 55 pastāv "Interneta pētījumu aģentūra", kas presē un citos avotos dēvēta arī par "troļļu fabriku", "Prigožina troļļiem", "Olginski". troļļi", "kremlebots" , kuru darbinieki nodarbojās ar valdību un opozīciju atbalstošu ierakstu un komentāru ievietošanu internetā un sociālajos tīklos.

2014. gada maijā hakeru grupa "Anonymous International" publicēja datus, saskaņā ar kuriem finansēšanu veica Jevgeņija Prigožina struktūras.

Turpmākajos gados vairāki bijušie darbinieki medijiem runāja par darbu aģentūrā. Viņi apstiprināja, ka strādnieku galvenie uzdevumi ir valdību atbalstošu ierakstu un komentāru rakstīšana un ievietošana dažādās vietnēs un forumos, kā arī opozīcijas diskreditēšana.

"Wagner" / PMC "Vāgners"

2016. gada vasarā Fontanka.ru saistīja Jevgeņiju Prigožinu ar Vāgnera grupas vadītāju Dmitriju Utkinu

2014.-2015.gadā Vāgnera privātā militārā kompānija piedalījās sadursmēs Ukrainas Doņeckas un Luganskas apgabalos. Kopš 2015. gada rudens Vāgnera PMC ir piedalījies Sīrijas kampaņā, jo īpaši tas piedalījās "Palmīras atbrīvošanā".

2017. gada jūnijā Vāgnera PMC tika iekļauts ASV sankciju sarakstā. Izmeklēšanu par PMC Vāgnera darbību Centrālāfrikas Republikā veica žurnālisti Orhans Džemals, Aleksandrs Rastorgujevs un Kirils Radčenko, kuri miruši izmeklēšanas laikā valstī. Daudzi mediji, sabiedriskie darbinieki un organizācijas (tostarp Džemala tuvs draugs Maksims Ševčenko) žurnālistu nāvi saistīja ar Prigožina darbību, kurš noliedz jebkādu saistību ar viņu slepkavību. Dossier un MBKh-Media 2019. gadā ziņoja par Prigožina struktūru sagatavoto filmu par PMC darbu Centrālāfrikas Republikā, parādot Vāgnera grupas darbības miera uzturēšanai.

Sākot ar 2022. gada jūliju, vairāki plašsaziņas līdzekļi ziņoja par vīrieša apmeklējumu ieslodzījumu vietu kolonijās un cietumos ar Krievijas Varoņa zvaigzni, kas līdzīgs Jevgeņijam Prigožinam. Pēc viņu teiktā, viņš sāka vervēšanas braucienu no kolonijām bijušajiem drošības spēkiem un pēc tam pārgāja uz stingras drošības iestādēm. Uzņēmējs piedāvāja ieslodzītajiem piedalīties karadarbībā PMC ietvaros apmaiņā pret apžēlošanu, sodāmības noņemšanu, Krievijas pasi un skaidras naudas maksājumiem (100 tūkstoši rubļu mēnesī, 5 miljoni rubļu piederīgajiem - nāves gadījumā).

2018. gadā medijos parādījās informācija, ka tiek ieviestas Jevgeņija Prigožina struktūras un nostiprināta ietekme Āfrikas valstīs. Tika teikts, ka viņi palīdz Āfrikas līderiem - nodrošina drošību, piegādā ieročus un sniedz politiskus padomus apmaiņā pret piekļuvi dabas resursiem un ieguves tiesībām. Mediji ziņo, ka Prigožina struktūras darbojās desmit Āfrikas kontinenta valstīs: Alžīrijā, Lībijā, Kongo Demokrātiskajā Republikā (KDR), Nigērijā, Etiopijā, Kenijā, Madagaskarā, Centrālāfrikas Republikā, Sudānā un Angolā.

Saskaņā ar plašsaziņas līdzekļu ziņām Prigožina struktūru nolīgtie polittehnologi aktīvi strādāja Madagaskaras un Kongo Demokrātiskās Republikas prezidenta vēlēšanās 2018.

Jevgeņija Nužina slepkavība 

2022. gada novembrī Telegram kanāls, kas saistīts ar Vāgnera PMC, publicēja video, kurā redzams ieslodzītā Jevgeņija Nužina noslaktēšana. Videoklipā vīrietis stāsta, ka ir nolaupīts no Kijevas un "tiks tiesāts". Pēc tam sasietajam un uz zemes gulošajam Nužinam ar veseri sašķaidīja galvu. Jevgeņijs Nužins tika savervēts Vāgnera PMC vienā no Krievijas cietumiem, kur viņš izcieta sodu, un nosūtīts uz Ukrainu. Septembra sākumā viņš padevās. Vāgnera PMC īpašnieks Jevgeņijs Prigožins slepkavības videokaseti nosauca par "izcilu režisora ​​darbu" kā brīdinājumu jebkuram nodevējam, piebilstot, ka slepkavība bijusi "taisnīga".

Politiskā darbība

Mediji rakstīja par konflikta esamību starp Jevgeņiju Prigožinu un Sanktpēterburgas gubernatoru Aleksandru Beglovu 2021.gada parlamenta vēlēšanu dēļ, kad dalībai vēlēšanās nevarēja reģistrēties uzņēmējam pietuvināti kandidāti.

2022. gada 16. aprīlī Vienotās Krievijas Valsts domes deputāts Vitālijs Milonovs publicēja kopīgu fotogrāfiju ar Jevgēņiju Prigožinu: attēlā viņi ir tērpušies kamuflāžā, smaidot uz Luhanskas apgabala Pervomaiskas pilsētas 2. skolas ēkas fona. , kuru ieņēmis Krievijas karaspēks.

2022. gada augustā viņš ieradās civilajā Darijas Duginas piemiņas pasākumā.

2022. gada oktobrī uz Krievijas iebrukuma Ukrainā neveiksmju fona viņš atbalstīja Čečenijas vadītāju Ramzanu Kadirovu Centrālā militārā apgabala komandiera, ģenerālpulkveža Aleksandra Lapina kritikā.

2022. gada 7. novembrī Jevgeņijs Prigožins paziņoja, ka iejaucas ASV Kongresa vidustermiņa vēlēšanās un plāno to darīt arī turpmāk. ASV Valsts departamenta spīkers izteica pieņēmumu, ka Prigožinam, iespējams, bija Putina piekrišana šādiem izteikumiem. ASV sodīja Prigožinu par iejaukšanos 2016. gada ASV prezidenta vēlēšanās, izmantojot viņa Interneta pētījumu aģentūru, kas sociālajos medijos izplatīja dezinformāciju un nesaskaņas.

PMC "Vāgnera" dumpis

2023. gada 23. jūnija vakarā Jevgeņijs Prigožins ziņoja, ka Krievijas karaspēks uzbruka Vāgnera PMC pozīcijām.

24. jūnijā Meduza publicēja atmaskojošu rakstu, kurā teikts, ka uzbrukums PMC nometnei ir inscenēts. Tajā pašā vakarā Prigožins paziņoja par bruņota konflikta sākumu ar Aizsardzības ministriju. 

Viņa preses dienesta telegrammas kanālā publicētajā vēstījumā arī aicināts atriebties un vainoja Krievijas Federācijas aizsardzības ministru Sergeju Šoigu, kā arī pasludināts  "Taisnības gājiens". Turklāt savā nākamajā uzrunā Prigožins paziņoja, ka viņa 25 000 cilvēku lielā armija "noskaidros, kāpēc valstī notiek haoss", un aicināja visus pievienoties.

Krievijas Nacionālā pretterorisma komiteja paziņoja par FSB krimināllietas ierosināšanu pēc Krievijas Federācijas Kriminālkodeksa 279. panta (aicinājums uz bruņotu sacelšanos) saistībā ar Prigožina izteikumiem. Vladimirs Putins, uzstājoties valsts televīzijas kanālos, dumpi nosauca par "nodevību" un "nodevību", kā arī "durienu mugurā", un solīja, ka visi, kas ies uz dumpja ceļa, "cietīs neizbēgamu sodu".

Jevgeņijs Prigožins komentēja Vladimira Putina aicinājumu: "Prezidents bija dziļi kļūdījies par dzimtenes nodevību... Un neviens negrasās nodoties pēc prezidenta, FSB vai kāda cita lūguma."

Naktī uz 24.jūniju Wagner PMC kaujinieki iegāja Rostovā pie Donas un bloķēja svarīgākos pilsētas objektus, tostarp Dienvidu militārā apgabala štābu.

Pēcpusdienā Voroņežas apgabala varasiestādes ziņoja par transportlīdzekļu kustību pa federālo šoseju M-4 "Don" Voroņežas virzienā. Tikmēr telegrammas kanālos parādījās informācija par kaujām starp Vāgnera PMC un Aizsardzības ministriju Voroņežas apgabalā.

24.jūnija vakarā Baltkrievijas Republikas prezidents Aleksandrs Lukašenko, vienojoties ar Vladimiru Putinu, veica sarunas ar Prigožinu, ziņo Baltkrievijas prezidenta preses dienests. Prigožins esot piekritis Lukašenko ierosinājumam apturēt Vāgnera PMC konvoja pārvietošanos caur Krieviju un "turpmākos soļus spriedzes deeskalēšanai".

Nedaudz vēlāk Prigožins sacīja, ka algotņi, nesasniedzot 200 kilometrus no Maskavas, “izvieto savas kolonnas” un “iet pretējā virzienā uz lauka nometnēm saskaņā ar plānu”.

29.jūnijā Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas direkcijas vadītājs Kirils Budanovs paziņoja, ka Krievijas Federācijas FSB saņēmusi pavēli nogalināt Prigožinu. Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko, gluži pretēji, ir pārliecināts, ka Putins negrasās “likvidēt” Prigožinu.

Putins 29. jūnijā tikās ar Prigožinu un 35 Vāgnera PMC komandieriem, izteica savu viedokli par sacelšanos, novērtēja rotas militārās operācijas frontē un uzklausīja komandieru skaidrojumus par notikušajiem notikumiem un piedāvāja tiem turpmākas darba iespējas. Pirmo reizi tikšanās oficiāli tika paziņota tikai 10. jūlijā pēc tam, kad daudzi avoti ziņoja par Prigožina uzturēšanos Maskavā un Sanktpēterburgā.

Turpmākie notikumi

2023.gada jūlija sākumā tika ziņots, ka Prigožins atgriezās Krievijā un saņēma atpakaļ savus personīgos ieročus, kurus iepriekš bija konfiscējušas tiesībsargājošās iestādes, un viņam tika atdoti kratīšanas laikā izņemtie 10 miljardi rubļu.

2023. gada 6. jūlijā Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko teica: “Kas attiecas uz Jevgeņiju Prigožinu, viņš atrodas Sanktpēterburgā. Kur viņš ir šorīt? Varbūt viņš no rīta devās uz Maskavu. Baltkrievijas teritorijā tas nepastāv."

Iespējama nāve

2023. gada 23. augustā Tveras apgabala teritorijā avarēja lidmašīna Embraer Legacy 600, kas bija ceļā no Šeremetjevas uz Sanktpēterburgu. Kommersant, atsaucoties uz portāla planespotters.net datiem, precizē, ka Vāgnera grupa šo lidmašīnu iegādājās 2020. gadā. Saskaņā ar Federālās gaisa transporta aģentūras datiem Prigožina vārds un uzvārds ir pasažieru sarakstā. PMC Vāgneram tuvi avoti paziņoja par Prigožina nāvi, taču 24.augustā nebija oficiāla apstiprinājuma par uzņēmēja nāvi. Pats Prigožins jau iepriekš bija izmantojis dubultniekus, lai slēptu savu pārvietošanos

28. augustā Krievijas mediji izplatīja paziņojumu, ka DNS analīzes 100% apliecinot Prigožina nāvi.

Джерело: wikipedia.org, news.lv

немає місць

    loading...

        Iм'я зв'язокТип відносинДата народженняДата смертіОпис
        1Дмитрий УткинДмитрий УткинКоллега, Единомышленник, Товариш11.06.197023.08.2023
        2Anatoli SobtschakAnatoli SobtschakЗнакомый10.08.193720.02.2000
        3Jacques  ChiracJacques ChiracЗнакомый29.11.193226.09.2019
        4Николай  МатусеевНиколай МатусеевПодчиненный23.08.2023
        5Валерий ЧекаловВалерий ЧекаловПодчиненный10.01.197523.08.2023
        6Алексей ЛевшинАлексей ЛевшинПодчиненный23.08.2023
        7Александр ТотминАлександр ТотминПодчиненный, Солдат00.00.199523.08.2023
        8Рустам КаримовРустам КаримовПодчиненный00.00.199423.08.2023
        9Евгений МакарянЕвгений МакарянПодчиненный, Солдат00.00.198523.08.2023
        10Сергей ПропустинСергей ПропустинПодчиненный, Солдат01.08.197923.08.2023
        Ключові слова