ua

Haralds Zīberts

Добавить новую картинку!
Дата народження:
17.08.1886
Дата смерті:
01.06.1936
Категорії:
Лікар
Громадянство:
 німець
Кладовище:
Liepāja, Līvas kapi

Vasarsvētku otrās dienas vakarā pīkst. 10 savā dzīvoklī, Kr. Valdemāra ielā Nr. 18, iedzēris indi Liepājas pilsētas slimnīcas psihiatriskās nodaļas vadītājs Dr. Haralds Zīberts.
Savā dzīvokli ēdis vakariņas. Pie galda viņa saimniece Elizabete Šimelpfenig ievērojusi, ka ārsts nevar vairs izrunāt, viņa ķermenis kļūst slābans.Izsauca ātrās palīdzības sniegšanas auto un Dr. Zībertu nogādāja pilsētas slimnīcā, kur, nenācis pie samaņas, viņš drīz nomira. Z. nav atstājis nekādu zīmīti, kamdēļ izdara pašnāvību. Dr. H. Zībertam bijuši sarežģījumi ģimenes un personīgā dzīvē, kas arī, domājams, pamudinājuši viņu uz kļūmīgo soli.
Dr. Haralds Zīberts dzimis 17. augustā 1886. gadā Jaun-Subatē. Beidzis Nikolaja ģimnāziju Liepājā. 1904.gadā
iestājies Tērbatas universitātes medicīniskā fakultātē, kuru beidzis 1909.gadā. No 1909.-—1911. gadam strādājis psihiatriska slimnīcā Strenčos kā asistents pie Dr. Bēra, bet pēc tam Vircburgā Vācijā ka ārsts-asistents Vircburgas universitātes klīnikā. Vircburgā uzrakstījis disertāciju un ieguvis Dr.med. grādu. Zinātniski nodarbojies Berlīnē, Vīnē, Minhenē. No 1912. — 1915. g. strādājis kā nervu ārsts Sarkanā Krusta slimnīcā Liepājā un no 1913,-1994. g. Dr. Brima privātklīnikā. No 1912. gada strādājis Liepājas pilsētas slimnīcā psihiatriskā nodaļā kā ārsts un no 1913. g. izpilda Liepājas pilsētas slimnīcas psihiatriskās nodaļas vadītāja pienākumus.
Dr. H. Zīberts kā speciālists gara slimībās bija ļoti iecienīts ne vien Liepājā, bet arī visā Latvijā. Viņa vārds nav svešs arī ārzemēs. Interesēdamies par savas specialitātes jautājumiem, viņš sarakstījis apm. 100 brošūras un grāmatas, līdzdarbodamies arī speciālos žurnālos. Vairākas reizes ārstu kongresos ārzemēs referējis par psihiatriskiem jautājumiem. Dr. Haralds Zīberts pēc tautības vācietis. Arī viņa tēvs bija populārs nervu ārsts Liepājā. Precējies 2 reizes: ar Ragnu, dzim. fon Hadeln, no kuras dzimuši bērni Aina un Ingers (laulība šķirta), un ar Reginu , dzim. Zadkevičs. Nelaiķis bija iecienīts ne vien kā labs ārsts-speciālists, bet arī kā sirsnīgs un izpalīdzīgs cilvēks.

Avots: "Kurzemes vārds", 04.06.1936

немає місць

    loading...

        Не вказано події

        Ключові слова