ua

Alvīne Pērkone

Дата народження:
00.00.1908
Дата смерті:
15.04.1983
Категорії:
Педагог, учитель
Громадянство:
 латиш
Кладовище:
Встановіть кладовищі

Piektdien, 15. aprīlī no rīta 78 gadus vecais Žanis Pērkons, kas dzīvoja brāļa ģimenē, izgājis rakt sniegu. Pēc neilga laika, rīkojoties ar sniega pūtēju, Ž. Pērkons saļimis uz ietves turpat sava brāļa Jēkaba klātienē. Izsaukta ambulance, kas sniegusi pirmo palīdzību, un viņa dzīvība glābta. Slimnīcā tam konstatēta smadzeņu trieka. Vīra brāli uz slimnīcu pavadījusi Alvīne Pērkone, kas ģimenē bija spēcīgākā. Slimnīcas gaiteņos, kārtojot vīra brāļa ievietošanu slimnīcā, A.Pērkoni pašu piemeklējusi smaga smadzeņu trieka, un, neskatoties uz tūliņ sniegto medicīnisko palīdzību, viņas dzīvību nav varēts glābt. Viņa aizsaukta mūžībā 75 gadu vecumā.
A. Pērkone bija skolotāja Kurzemē, Asītes pagasta 6-klasīgā pamatskolā. Arī Vācijā, Grēvenes nometnē, viņa strādāja par skolotāju, ko turpināja arī Mineapoles — St. Paula latviešu draudzes svētdienas skolā.
Pērkonu ģimene Mineapolē ir ļoti iecienīta. Jēkabs Pērkons, mūžībā aizsauktās Alvīnes vīrs, jau vairākus gadus cieš no kādas smagas slimības un viņa kustības spējas ir ierobežotas. Viņa brālis Ž. Pērkons slimnīcā pamazām atžirgst, bet nezin, ka mirusi viņa brāļa sieva, kas viņu pavadīja uz slimnīcu.

Avots: Laiks, 27.04.1983

Джерело: ASV latviešu laikraksts "Laiks"

немає місць

    loading...

        Не вказано події

        Ключові слова