ua

Ināra Freimane

Добавить новую картинку!
Дата народження:
00.00.1951
Дата смерті:
17.06.2011
Громадянство:
 латиш
Кладовище:
Liepāja, Līvas kapi

Četrus mēnešus pēc mūziķa, aktiera un dzejnieka Mārtiņa Freimaņa pāragrās nāves mūžībā aizgājusi arī viņa māte Ināra Freimane, kura mūža izskaņu sagaidīja pansionātā. Dziedātāja māte mirusi 60 gadu vecumā Aizvīķu pansionātā - dzīves pēdējos gadus viņa cieta no vairākām nopietnām slimībām, kas bija radījušas arī nopietnus smadzeņu bojājumus.

Freimanis bija dzimis skaistules Ināras un jūrnieka Imanta Ernesta Freimaņa ģimenē. Kad 1977. gada 7.februārī pasaulē nāca pāra vienīgais dēlēns, ģimene bijusi pārticīga, bet jaunā sieva ar laiku vīra prombūtni jūrā centusies kompensēt, izklaidējoties jautrās kompānijās. Arī pats Freimanis, intervijās stāstot par ģimeni, neslēpa, ka māte aizrāvusies ar alkoholu un citiem vīriešiem, un tieši tas arī sagrāva mazā Mārtiņa ģimeni - viņš uzauga bez vecākiem tēva mātes un viņas divu meitu uzraudzībā.

Lai gan tuvinieki bija centušies Freimaņa mātei palīdzēt tikt galā ar postošo atkarību, tas nebija izdevies, un mūža izskaņu viņa sagaidīja pansionātā, noliedzot savu iepriekšējo dzīvi un to, ka viņai ir dēls.

Dziedātājs pēc 24 gadu ilgas neredzēšanās pirms pāris gadiem bija devies apciemot savu māti. "Kad satikāmies, sapratu, ka patiesībā man nav ar ko runāt. Tas dīvainais sievišķis, kukurznis, kurš noliedza, ka viņai jel kaut kad būtu bijis bērns... Sāpīgi," intervijā izdevumam Patiesā dzīve par šo tikšanos savulaik stāstīja pats Mārtiņš, kurš 2002. gadā zaudēja arī tēvu - neilgi pēc abu izlīgšanas viņš noslīka jūrā.

Aizgājējas tuvinieku sniegtā informācija gan liecina, ka pēc tam, kad viņai paziņots par dēla nāvi, sievietes prāts uz brīdi esot apskaidrojies. "Kāpēc Mārtiņš? Vajadzēja man..." pēc traģiskās ziņas teikusi Ināra, kura tagad atdusas ģimenes kapos Liepājā.

Джерело: delfi.lv

немає місць

    loading...

        Iм'я зв'язокТип відносинДата народженняДата смертіОпис
        1Mārtiņš FreimanisMārtiņš FreimanisСин07.02.197727.01.2011

        Не вказано події

        Ключові слова