ua

Florentīne Anna Liepiņa

Добавить новую картинку!
Дата народження:
22.04.1908
Дата смерті:
18.04.1988
По батькові:
Jānis
Додаткові імена:
Flora
Категорії:
Лінгвіст, Педагог, учитель, Учасник корпорації студента
Громадянство:
 латиш
Кладовище:
Cimetière de la Forêt (Riga)

Florentine Anna piedzima 1908. gada 22. aprīlī Sankt-Pēterburgā modes drēbnieka Jāņa Liepiņa un Lilijas (dz. Roze) ģimenē.

Valmieras apr. Ķipēnu muižas Pociema zemnieka Mārtiņa Liepiņa dēls Jānis izmācījās par drēbnieku, pirms 1905. gada apprecēja Struteles pagasta galdnieka Jāņa Rozes meitu Liliju un devās uz Krievijas impērijas galvaspilsētu, kur pilnveidoja savas prasmes un centrā atvēra savu šūšanas darbnīcu. To bija ļoti iecienījuši gan vietējie modes cienītāji, gan arī latvieši, kuri tur bija sabraukuši kuplā skaitā darba meklējumos. Pie Liepiņiem varēja uz laiku apmesties un arī atstāt savas ''pekeles''.

Drīz ģimene atgriezās Rīgā, kur 1910. gada 12. augustā piedzima Floras brālis Harijs. Liepiņu dzīvoklis atradās otrajā stāvā Marijas ielā 63, pirmo stāvu aizņēma viņu Modes ateljē un veikals. Liepiņi dzīvoja pārtikuši.

Flora labi mācījās, pusaudzes gados bija aizrāvusies ar grieķu mitoloģiju.

Pēc skolas Florentine studēja Latvijas universitātē, iestājās studenšu korporācijā Imeria, kur kā liecina internets, viņas iesauka bija Floksis.

Rīgas 3.vidusskolā Florentīne bija latviešu, vācu un latīņu valodas skolotāja, lai gan F. Liepiņas specialitāte bija franču valoda. Franču valoda padomju laikā nebija iekļauta 3. vidusskolas mācību programmā. Vecumdienās Flora patstāvīgi apguva itāļu valodu.

Skolā .F.Liepiņas vadībā darbojās divi dramatiskie pulciņi, kas iestudēja uzvedumus gan krievu, gan latviešu valodā. Bija lugas Zelta medaļa uzvedums Nacionālajā (Drāmas) teātrī.To režisēja Dailes teātra aktieris Valdis Valdmanis.

            ''*******

Kopēja kapavieta 1. Meža kapos ar krustdēlu Viesturu Valdi Harija d. Liepiņu  (1944-2001) un brāli Hariju Liepiņu (1910-1973). Tur apbedītas arī Harija meita no 2. laulības Laimdota Liepiņa (ārste, jauna gāja bojā motocikla avārijā ­~1978) un Harija 1. sieva Mirdza Liepiņa (1920-2012).

немає місць

    loading...

        Не вказано події

        Ключові слова