ua

Bendžamins Harisons

Добавить новую картинку!
Дата народження:
20.08.1833
Дата смерті:
13.03.1901
Додаткові імена:
Benjamin Harrison
Категорії:
Політик, Президент, Юрист
Громадянство:
 американець
Кладовище:
Встановіть кладовищі

 

Bendžamins Harisons (angļu: Benjamin Harrison; dzimis 1833. gada 20. augustā, miris 1901. gada 13. martā) bija ASV divdesmit trešais prezidents. Viņš šajā amatā bija tikai vienu termiņu no 1889. līdz 1893. gadam. Harisons ir dzimis Nortbendā, Ohaio štatā, bet 21 gadu vecumā viņš pārcēlās uz Indianapolisu, Indiānas štatu, kur kļuva par ievērojamu valsts nozīmes politiķi. ASV pilsoņu kara laikā Harisons bija Kamberlendas armijas 21. korpusa brigādes ģenerālis. Pēc kara neveiksmīgi centās iekļūt Indiānas štata valdībā, bet vēlāk viņš tika ievēlēts par štata pārstāvi ASV senātā.

Harisons, pārstāvot republikāņus, 1888. gadā uzvarēja prezidenta vēlēšanās, sakaujot demokrātu izvirzīto kandidātu, iepriekšējo prezidentu Groveru Klīvlendu. Viņš ir pirmais un pagaidām vienīgais ASV prezidents no Indiānas štata. Viņa prezidentūras laikā valsts budžets pirmo reizi sasniedza vienu miljardu dolāru.

Bendžamins Harisons ir ASV devītā prezidenta Viljama Harisona mazdēls. Viņš stājās amatā 100 gadus pēc Džordža Vašingtona.

 

Avots: wikipedia

немає місць

    loading...

        Не вказано події

        Ключові слова