de

Jānis N. Meisters

Persan haben keine Bilder. Fügen Sie neue Bilder.
Geburt:
23.08.1905
Tot:
24.09.1987
Burial Datum:
30.09.1987
Zusätzliche namen:
John N. Meister
Kategorien:
Professor
Nationalitäten:
 lette
Friedhof:
Geben Sie den Friedhof

No šīs zemes dzīves šķīries viens no Filadelfijas veclatviešiem Dr. Jānis N. Meisters, kas strādāja kā angļu valodas profesors Pensilvānijas universitātē. Meisters dzimis 1905. gada 23. augustā Latvijā. Jau pirms Pirmā pasaules kara kopā vecākiem viņš ieceļoja Amerikā, kad zēnam bija tikai 2 gadiņi.
Ap 1950. gadu, ka te ieradās jau latviešu ieceļotāju vilnis, Jāņa māte, kas jau bija kļuvusi atraitne un dzīvoja kopā ar dēlu, vēl dažreiz apmeklēja Filadelfijas latviešu ev. lut. Sv. Jāņa draudzes dievkalpojumus. Pats Jānis Meisters bija aktīvs biedrs Filadelfijas Brīvo latviešu biedrībā. Ar savu inteliģenci un taktisko izturēšanos viņš prata ar visiem labi sadarboties.
Vecumdienās vairākus gadus viņš slimoja ar vēzi. Kad māc. M. Ķirsons viņu apmeklēja slimnīcā, viņš izteica nožēlu par to, ka ilgāku laiku atturējies no latviešu sabiedrības, bet tagad viņa vēlēšanās un lūgums bija, lai pēdējā gaitā viņu izvada no latviešu ev. lut. Sv. Jāņa draudzes dievnama. Viņa mūža gaitas izbeidzās
24. septembrī. Izvadīšana notika 30. septembrī.
 
Atstātajā mantojuma testamentā Jānis Meisters zināmu daļu novēlējis arī Filadelfijas Brīvo latviešu biedrībai un latviešu ev. lut. Sv. Jāņa draudzei.

Avots: Laiks, 14.10.1987

Keine Orte

    loading...

        Keine Termine gesetzt

        Schlagwörter