de

Valdemārs Pihlavs

Persan haben keine Bilder. Fügen Sie neue Bilder.
Geburt:

Tot:

Mädchenname:
Valdemārs Pychlau
Kategorien:
Arzt, Kriegsverbrecher, Nazis, Verbrecher
Nationalitäten:
 lette
Friedhof:
Geben Sie den Friedhof

1944. gada maijā nacistu galvenais ārsts Valdemērs Pihlāvs Pastēras slimnīcā Kolmārā saņēma saindētu šokolādes konfekšu kasti. Viņa meita, kas tos ēd viņa vietā, mirst dažas stundas vēlāk. Šis noziegums tiks noskaidrots tikai pēc Atbrīvošanas.              

Slimnīcu personāls, ārsti, farmaceiti, Elzasas ķīmiķi... Aizdomās turamo saraksts ir garš. Pats Valdemārs Pihlavs (Pychlau) norāda 56 vārdus vai 65, atkarībā no versijas, kas varētu būt organizējuši noziegumu. Nav brīnums, ņemot vērā viņa reputāciju – runā, ka, saņemot gardumiem pievienoto vēstuli, ārsts pats būtu bijis pārsteigts, ka k\ads vēlējies viņam izrādīt atzinību. Viņš tiek raksturots kā "fanātiskākais no Elzasas nacistu ārstiem" ar devīzi ": Jebkuram vārdam, ko es šeit izrunāju, jums ir likuma spēks", viņš tiek vienbalsīgi ienīsts.

Notikumu brīdī topošā direktora vietniece bija slimnīcas biroja darbiniece.

1944. gada 6. maijā kaste ar konfektēm atnāca pa pastu. Paka adresēta “Dr. med. Pychlau":

Gauērztefīrers Valdemārs Pychlau, nacistu atbalstītājs, ir ārsts, kurš pārņēma slimnīcu 1940.

1948. gadā Valdemārs Pychlau nonāca militārā tribunāla priekšā par noziegumiem pret cilvēci. Saskaņā ar laikraksta, kas stāsta par šo lietu (vācu valodā), 11. jūlija izdevumā viņš tiek apsūdzēts masu abortos. Citā rakstā, kas joprojām ir vācu valodā, kas ņemts no Dernieres Nouvelles du Haut-Rhin 1948. gada 24. jūlija, norādīts, ka Pychlau pats būtu veicis piecus abortus, no kuriem viens būtu izraisījis pacienta nāvi.

Googļa tulkojums no fr.val.

Ursache: Solveiga Smiltene

Keine Orte

    loading...

        Keine Termine gesetzt

        Schlagwörter